Bereiding
Maak de krieltjes:
Kook de krieltjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
Leg ze op een stuk aluminiumfolie, bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg er de rozemarijn, tijm, laurier en de halve citroen bij en vouw het folie goed dicht. Leg het pakketje op het barbecuerooster en laat 20 minuten garen.
Maak de romescosaus:
Leg de puntpaprika’s en de chilipeper op het barbecuerooster en blaker het vel zwart. Laat afkoelen en verwijder het vel.
Doe alles in een blender, voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
Maak het vlees:
Kruid de steaks met het komijnpoeder, oregano, peper en zout. Besmeer met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant op de barbecue.
Laat ze daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi met de verse oregano.
Afwerken:
Serveer de steaks met de romescosaus, de gepofte krieltjes en de veldsla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.