Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een grote mengkom de boter zacht, samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en romig geheel.
Breek de eieren en splits in eigelen en eiwitten. Roer de eigelen onder de zachte boter. Klop de eiwitten op tot stevig sneeuw, en zet even apart.
Voeg de zeste van de citroen toe bij het beslag, zeef de zelfrijzende bloem erbij en voeg een snuifje zeezout toe. Meng zorgvuldig tot een homogeen beslag en spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder zonder de eiwitten te breken.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd in fijne partjes en duw ze in de cake. Bak de cake ongeveer 45 à 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Controleer met een prikker of hij gaar is, indien er deeg blijft hangen aan de prikker is hij nog niet gaar.
Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
Bestuif met poedersuiker en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.