Bereiding
Verhit de ovengrill.
Snijd de krop radicchio in 4 parten. Bedruppel ze met de azijn en wat olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en grill ze 3 minuten langs elke snijkant.
Smeer 1 kant van de sneden brood in met boter. Leg ze met de beboterde kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 4 minuten mee onder de ovengrill.
Bestrijk de geroosterde kant van het brood met wat mosterd. Beleg met een plakje ham en een dubbel gevouwen plakje kaas. Zet de bakplaat opnieuw 4 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Bak ondertussen 4 spiegeleieren in boter. Kruid met peper en zout.
Snijd de rode ui in halve maantjes.
Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Snijd de gegrilde radicchio in reepjes en verdeel ze over de slablaadjes. Bedruppel met olijfolie, extra azijn en honing. Bestrooi met de rode ui en de hazelnoten en ga er nog eens met de pepermolen over.
Neem de bakplaat met het brood uit de oven. Stapel telkens twee sneetjes brood op elkaar en werk af met een spiegeleitje. Bestrooi met de bieslook en serveer met het slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.