Bereiding
Maak de groenten
Spoel het de rammenas, snijd het loof van de radijsjes en schaaf de groenten met de mandoline in flinterdunne plakjes.
Snijd vervolgens de lente-ui in ringetjes. Leg de groenten in ijswater, zo worden ze lekker krokant.
Maak de dressing
Schil je de gember en rasp hem fijn. Giet er de sojasaus bij en roer er de wasabi onder. Voeg de rijstazijn en sesamolie toe, roer nogmaals goed en zet even apart.
Voor de tempura van konijn
Snijd het konijn in hapklare stukken van maximaal 1,5 tot 2 centimeter dik. Let erop dat alle stukjes konijn ongeveer even groot zijn zodat ze gelijktijdig gaar zijn.
Meng de bloem, konijnkruiden en maiszetmeel in een ruime mengschaal.
Voeg de ijsblokjes toe en schenk er het (koud) water bij. Meng alles met de garde tot een lopend en helderwit beslag. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.
Breng het tempurabeslag op smaak met een snuif zout en peper van de molen.
Leg de stukken konijn in het tempurabeslag en roer tot ze volledig omhuld zijn met een laagje beslag.
Laatste stap
Verhit de friteuse tot 180°C.
Schep de plakjes rammenas, radijs en lente-ui uit het ijskoude water en laat uitlekken.
Lepel de stukjes konijn één voor één in het hete frietvet krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.
Laat de stukken gebakken konijn even uitlekken op een vel keukenpapier.
Afwerking
Serveer de tempura van konijn met de frisse groentjes en geef er de dressing apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.