Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in dunne schijven. Schrob de zoete aardappelen schoon en snijd ze in lange schijven.
Leg de bloemkoolschijven op een bakplaat en kruid ze met currypoeder, peper en zout. Bedruppel ze met olijfolie.
Neem een tweede bakplaat en leg hier de schijven zoete aardappel op, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bloemkool en de zoete aardappel zo’n 35 minuten in de oven.
Laat de boter smelten op het vuur, meng er de bloem onder en roer even tot je een koekjesgeur krijgt. Giet er een beetje van de melk bij en roer los. Roer er de rest van de melk onder en laat indikken tot een mooie saus. Roer er de zachte geitenkaas onder. Breng op smaak met peper en zout.
Lepel een beetje van de béchamelsaus onderaan in een ovenschaal en leg er een lasagnevel op. Leg er wat zoete aardappel en bloemkool op. Lepel opnieuw wat béchamelsaus op, herhaal en werk zo de lasagne af in laagjes.
Eindig met de béchamelsaus en strooi er wat gemalen kaas over.
Plaats de lasagne zo’n 30 minuten in de oven en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.