Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'
Wil jij een kaasfondue maken maar weet je niet hoe je eraan begint? Met onze tips voor de lekkerste kaasfondue en dit recept wordt jouw fondue een succes!
Bereiding
Snijd het stokbrood in stukjes die je gemakkelijk kan vastprikken.
Strijk een fonduepan of zware pan in met een geplet teentje look.
Prak de schimmelkaas in de pan met een vork op een zacht vuurtje. Rasp de harde kazen en meng onder de schimmelkaas.
Voeg de witte wijn of bier toe, ongeveer 1/3 van je kaashoeveelheid.
Bind de massa samen met het zetmeel, maïzena. Leng deze eerst aan in een kleine hoeveelheid water.
Warm de kaas goed op en blijf roeren. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.
Serveer met het stokbrood, in stukjes gesneden, en de gedroogde ham.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.