Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C
Maak de prei schoon en snijd in fijne schijfjes.
Laat een lepel olijfolie warm worden in een wok. Voeg de prei toe en roerbak op een hoog vuur gedurende 1 minuut. Kruid met peper en zout.
Schep de prei uit de wok en houd bij.
Laat de laatste ring en het staartstuk van het pantser aan de langoustinestaart. Maak een ondiepe insnijding in elke langoustine en verwijder het zwarte darmkanaal.
Snijd een halve citroen in 4 schijfjes en pers de andere helft uit.
Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met wat olijfolie. Verdeel de prei over de 4 papillotten. Leg op elke portie 5 langoustines en een schijfje citroen. Bestrooi met fijngehakte verse munt. Overgiet elke portie met wat citroensap en een streepje olijfolie over de langoustines. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Plooi de papillotten dicht en plaats in een voorverwarmde oven, 5 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.