Bereiding
Controleer de vis op graatjes en verwijder ze, ev met een pincet.
Pel de tomaten, volg de instructies van onze stap-voor-stap video.
Snijd voor de tomatensaus de tomaten in blokjes. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie. Laat ongeveer 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren.
Voeg de tomaatblokjes, een snuifje suiker en marjolein toe. Laat een kwartier tot 20 minuten koken zonder deksel tot een mooie gebonden tomatensaus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de lookteentjes in fijne schijfjes. Snipper de bieslook fijn.
Bak de lookschijfjes 3 tot 4 minuten in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie, roer voortdurend zodat ze niet kleuren. Schep de look uit de pan.
Zet dezelfde pan op het vuur en voeg nog wat olijfolie toe. Wentel de vis in wat bloem (gekruid met peper en zout) en bak ze gaar in de geurige knoflookolie (een minuut of twee, drie langs elke kant).
Haal de vis uit de pan en houd ze warm, ev in een lauwe oven.
Giet een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons op een hoog vuur tot ze gaar zijn.
Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons en breng vlug even aan de kook.
Giet de saus over de visfilets. Werk af met fijngehakte bieslook en de gebakken schijfjes knoflook.
Serveer met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.