Bereiding
Wrijf de boter zacht in een kom, meng er de kristalsuiker onder. Meng er het ei en de zelfrijzende bloem onder en kneed tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat het zo’n 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet 4 taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
Leg het deeg erin en verwijder het overtollige deeg langs de randen.
Meng de roomkaas met het amandelpoeder en de poedersuiker en lepel in de taartvormpjes.
Snijd de peren in partjes en schik ze op de taartjes.
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is.
Werk de taartjes af met wat tijm en honing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.