- gasbrandertje
Bereiding
Verwarm de room en de melk in een kookpot. Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap met een aardappelmes de zaadjes eruit, voeg deze toe aan de melk en room samen met de opengesneden vanillestokjes.
Klop de suiker op met de dooiers tot alles mooi wit begint te worden.
Als de room kookt voeg je deze al kloppend bij de eier-suiker mengeling. Verwijder de vanillestokjes.
Klop goed los en laat minimum 20 tot 30 minuten rusten in de koelkast of 1 nachtje.
Je kan hem ook meteen maken maar dan heb je meer schuim op de mengeling.
Verwarm de oven voor op 90°C
Verdeel het mengsel over kleine ovenschaaltjes of -potjes en zet op de bakplaat.
Plaats minstens 1 uur in een voorverwarmde oven van 90°C.
Schud even met een schaaltje zodat je de stevigheid van de crème kan testen. Wanneer de inhoud nog vloeibaar is, verleng je de baktijd per 10 minuten totdat er een vaste massa ontstaat.
Laat de crème brûlée minstens 30 minuten afkoelen.
Meng de 2 el bruine suiker en de 2 el kristalsuiker. Strooi een fijn laagje bovenop de crème. Laat de suiker smelten en karameliseren met behulp van een gasbrandertje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.