Bereiding
Snijd de tomaten grof of snijd de kerstomaatjes doormidden. Snijd de sluimererwten in twee.
Schil de aardappelen en snijd doormidden.
Snijd de ui in fijne plakjes en snipper de look fijn.
Stoof de ui en de knoflook aan in de helft van de olijfolie, voeg de tomatenpuree toe en stoof 2 à 3 minuten mee op een laag vuur.
Voeg de tomaten en de groentebouillon toe en breng alles aan de kook.
Doe de aardappelen en de wortelen bij de bouillon en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen.
Doe nu alle groenten en de verse kruiden erbij en laat alles 10 minuten zachtjes garen.
Meng de varkenslapjes met de resterende eetlepels olijfolie en schik ze op de groenten.
Zet een deksel op de pot en laat 5 minuten staan met het vuur uit. De varkenslapjes worden op die manier gepocheerd.
Roer om en breng op smaak met peper van de molen.
Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.