Bereiding
Verwarm de oven voor op de grill stand.
Spoel en snijd de aubergines in de lengte in schijfjes. Leg de schijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Strijk de aubergines aan beide kanten in met olijfolie en zet 15 min. in de oven onder grill tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak het lamsgehakt gaar.
Pers er de knoflook bij en kruid met peper, zout, gedroogde munt en chilivlokken.
Schil en snijd fijne schijfjes van de aardappelen, eventueel met behulp van een mandoline.
Doe 2 el tomatensaus in een braadslede.
Schik een laag aardappelschijfjes gevolgd door een laag aubergines, erwtjes en een laag gehakt.
Maak de lagen verder tot alles opgebruikt is en eindig met een laag aubergines.
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ° C.
Rasp ondertussen de kaas fijn.
Haal de folie van de ovenschotel en strooi er de kaas over. Zet de schotel onder de grill totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.