Bereiding
Snipper de ui fijn. Snijd de wortelen en venkel in kleine stukjes.
Fruit de ui, venkel en wortel kort aan in wat bakboter. Leg deze groenten op de bodem van een ingevette ovenschotel.
Rasp de kaas.
Snijd de asperges eveneens in hapklare stukken.
Blancheer de asperges 3 minuten in gezouten kokend water, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de visfilets in hapklare stukken. Leg de stukken vis en asperges tussen de gestoofde groenten in de ovenschotel.
Maak een roux. Smelt de boter in een kookpot en strooi er de bloem over, roer tot een roux.
Voeg er de warme visbouillon in delen aan toe en roer krachtig met een garde tot een vloeiende saus. Voeg de rest van de warme visbouillon toe en roer om.
Neem de pot van het vuur en voeg er de helft van de geraspte kaas aan toe en roer glad. Breng verder op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Roer er de eieren door.
Verdeel de saus over de vis en groenten in de ovenschotel, strooi er de rest van de kaas over en plaats gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot de kaas mooi gegratineerd is.
Snipper de lente-ui in ringen.
Strooi er net voor het serveren de lente-ui over. Lekker met puree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.