Bereiding
Was de prei grondig en snijd in rondjes.
Snipper de uiten en fruit ze in een kookpot in boter.
Voeg de prei toe en laat 10 minuutjes stoven en roer af en toe om.
Schil ondertussen de aardappelen, spoel en snijd in blokjes. Voeg ze bij de prei samen met het warm water, bouillonblokje, zout en peper toe.
Dek af en laat 20 minuten op een matig vuur sudderen.
Snijd ondertussen het brood in blokjes en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Voeg de room en de melk toe aan de soep en mix glad. Laat nog 5 minuutjes op een laag vuur opwarmen, niet koken.
Doe eventueel een eetlepel sherry in elke kom en schep er de hete soep op. Druppel er nog wat room over en werk af met de croutons en de lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.