Bereiding
Voor de traybake
Verwarm de oven op 200°C
Was de ongeschilde aardappelen goed en snijd in wedges.
Snijd de kipfilets in stukjes. Pel de look en snijd in schijfjes. Snijd de chilipeper in ringen.
Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de stukjes kip, kerstomaten, look en de chilipeper.
Meng de olijfolie met de tapenade van zongedroogde tomaten. Voeg toe aan de aardappelen en kip, meng alles goed zodat de tapenade goed verspreid is.
Leg de aardappelen en kip verspreid op de bakplaat.
Voeg eventueel nog wat extra pittige kruiden toe.
Plaats in de oven en bak 25 tot 30 minuten gaar of tot alles goudbruin is.
Voor de salade
Mix mayonaise, yoghurt, knoflookteentje en het citroensap met een staafmixer tot een gladde dressing. Kruid met peper & zout.
Snijd de little gem in reepjes en schik op een schaal. Druppel er wat van de dressing over en werk af met de verse kruiden.
Afwerking
Garneer de ovenschotel met gehakte peterselie en oregano en serveer met de salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.