Bereiding
Beboter een quichevorm en leg er een deeglap in.
Prik in met een vork.
Leg het bakpapier bovenop het deeg en breng wat bakbonen of rijst in de vorm.
Bak het deeg (blindbakken) in de oven : 15 min - 170 °C, verwijder het papier en bakbonen en laat nog 5 min verder bakken op 170 °C.
Maak de prei schoon en blancheer deze even in kokend water (2 minuten).
Laat uitlekken.
Pel en versnipper de sjalotten en de look en stoof deze even aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de in stukken verdeelde champignons toe en laat alles goed uitlekken.
Meng de eieren met de room en voeg de prei en de champignons toe, alsook de blaadjes basilicum, fijngehakte bieslook.
Verkruimel hierin de geitenkaas.
Giet de vulling in de gebakken bodem.
Bak de quiche verder af in de oven: 20 min - 180 °C.
Haal uit, laat even afkoelen en werk af met blaadjes waterkers die even opgemaakt zijn in een vinaigrette (neutrale olie - citroensap - peper en zout).
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.