Bereiding
Maak de tomatencompote
Versnipper de ui en de look en stoof deze aan in een beetje olijfolie.
Voeg de ontpelde tomaten toe die in gelijkmatige stukken gesneden zijn.
Aromatiseer met tijm, laurier en sambal. Blus af met de witte wijn en de passata.
Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper en zout. Laat alles inkoken tot een compote.
Voeg op het allerlaatste de basilicumblaadjes toe. Zet van het vuur af.
Voor de mosselen
Maak de mosselen schoon.
Snijd de selder in partjes, de ui in ringen.
Verhit een kookpot, voeg de mosselen toe en plaats op hoog vuur.
Voeg de selder en de ui toe en blus met Noilly Prat. Kruid met peper en zout.
Als de schelpen geopend zijn, neem van het vuur en meng er de blaadjes platte peterselie onder.
Meng de tomatencompote onder de mosselen en serveer in kleine bordjes/schaaltjes.
Foto: Heikki Verdurme
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.