Côte à l’os met chimichurri-saus en aardappelpapillot
Geef je côte à l’os een verrassende twist met pittige chimichurri en een smeuïge aardappelpapillot. De kruidige saus en de zachte aardappelen passen perfect bij het sappige vlees, wat zorgt voor een smaakbom die je meteen in Argentijnse sferen brengt.
Bereiding
Kook de aardappelplakjes beetgaar in gezouten water.
Voor de saus
Hak de verse kruiden fijn, pers de knoflook. Hou 4 el kruiden apart.
Snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak fijn.
Meng de kruiden met de sjalot, de knoflook, de chili, de olijfolie, azijn, het citroensap, de mosterd, peper, zout, een snuifje cayennepeper en komijn. Laat even rusten.
Marineer het vlees
Haal het vlees een halfuur van tevoren uit de koelkast. Kruid met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Leg op de gloeiende barbecue en schroei dicht. Bak 10 min. op elke kant, afhankelijk van de dikte.
BBQ
Maak 4 papillotten. Verdeel er de aardappelplakjes over, de kruidenkaas, de apart gehouden kruiden en wat witte wijn. Vouw dicht en leg 15 minuten op de barbecue.
Wikkel het vlees in een groot vel aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snij aan.
Serveer met de aardappelen en de saus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.