Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Meng de zachte boter met de dooier en zout tot een gladde massa. Voeg de suiker, honing, havermout, zout, bloem, melk en de rasp van 1 citroen toe.
Schep het kruimelig deeg in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem dan afkoelen in de koelkast.
Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker tot een beslag. Week ondertussen de gelatineblaadjes in een beker met koud water.
Smelt de chocolade met 2 el melk. Dit kan in de microgolfoven.
Klop de room stijf in een andere kom. Verwarm het citroensap in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Meng eerst de platte kaas, gesmolten chocolade en vervolgens de opgeloste gelatine door het beslag van eieren en suiker. Spatel er daarna de room door. De kaasvulling is nu klaar.
Vul de afgekoelde havermoutbodem met de kaasvulling. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met het rood fruit. Strooi er nog wat poedersuiker over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.