Varkenshaasje

Het varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken uit de binnenzijde van de rug. Het is een langdradige vezelspier met weinig bindweefsel. Een mooi varkenshaasje is lichtjes wit geaderd. Het gemiddelde gewicht van een varkenshaasje ligt tussen de 400 g en 600 g. Reken één varkenshaasje voor 4 personen.

Bereiding

Een varkenshaasje is zowel puur als gemarineerd heerlijk. Houd de braadtijd kort. Het vlees moet op hoge temperatuur dichtschroeien. Zo blijft het binnenin sappig. Laat het daarna op een zacht vuurtje verder garen. De ideale baktijd voor een varkenshaasje ligt rond 25 minuten. Een varkenshaasje wordt volledig ontvliesd, daardoor neemt het bij het braden gemakkelijk de smaak van kruiden en groenten op.

Voedingsinformatie

Een varkenshaasje is mager vlees. Het brengt dus weinig vet en calorieën aan maar wel ongeveer evenveel eiwitten, vitaminen en mineralen als ander varkensvlees. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?

Bewaring

Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Een varkenshaasje is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.