Komkommer
De komkommer kennen we allemaal. De langwerpige, vlezige vruchtgroente met knapperig groene schil heeft sappig vruchtvlees met een frisse smaak. Het vruchtvlees is doorzichtig wit met een geleiachtige kern die eetbare pitjes bevat. De groente is familie van de augurk en courgette. Wist je dat er naast de bekende groene komkommer ook gele en witte komkommers bestaan?
Kwaliteit
Een verse komkommer is egaal, hard, glanzend groen en heeft een stevige groene steel. Het is vooral een zomergroente, maar dankzij de expertise van onze kwekers is komkommer bijna het ganse jaar te verkrijgen.
Bereiding
Een komkommer hoef je niet te schillen en wordt vooral rauw gegeten, zowel als tussendoortje of in een salade. Ook in soep is komkommer erg lekker. Kortom, het is de perfecte groente voor elk moment van de dag.
Niet alleen in de keuken is komkommer een vaste waarde. Ook in de dermatologie en cosmetica is de reputatie van komkommer uitstekend.
Als je de groente moeilijk verteert of je oprispingen bezorgt dan verwijder je best eerst de zaadjes.
Voedingsinformatie
Een komkommer bestaat voor 94% uit water. Behalve rijk aan voedingsvezels is het ook een goede bron van vitamine K.
Bewaring
Net als andere vruchtgroenten bewaar je komkommers best niet te koud. Kies liever voor de kelder dan voor de koelkast. Dek ze af om uitdrogen te voorkomen. Stevige komkommers zijn tot een week houdbaar. Komkommers die te lang gelegen hebben, worden slap en geel.