Lamsfilet

Filet is het zachtste en duurste stukje lamsvlees. De smalle langwerpige stukken vlees worden uit de lamsrug gesneden. De stukken lamsfilet zijn donkerrood tot bruin gekleurd. Meestal zijn ze van alle vet ontdaan.

Bereiding

Soms ligt er nog een fijn vetvliesje op de lamsfilet. Dat mag je verwijderen. Een lamsfilet wordt doorgaans kort en hevig gebakken. De buitenkant moet een licht korstje vertonen, terwijl de binnenkant rosé en sappig blijft. Een lamsfilet wordt meestal in plakjes geserveerd.

Voedingsinformatie

Lamsfilet is het magerste stukje lamsvlees. Het brengt een relevante hoeveelheid eiwitten, zink en vitaminen B3 en B12 aan voor relatief weinig calorieën. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?

Bewaring

Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Lamsfilet is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.