Lamskotelet

Lamskoteletten worden van de rib of van de rug van het lam gesneden. 

Kwaliteit

Vers lamsvlees heeft een dieprode kleur. Hele koteletjes hebben een afgeronde T-vorm. Vaak worden ze ook in helften verdeeld. Goede lamskoteletten mogen slechts een dun vetrandje hebben.

Bereiding

Voor het bakken of grillen snijd je het vetrandje best een paar keer in om krom trekken te voorkomen. Per persoon reken je ongeveer twee kleine koteletjes (ongeveer 75 g) of één grote (ongeveer 125 g). Zorg dat ze ongeveer 2 cm dik zijn. Haal het vlees 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Kruid de koteletjes met peper en zout net voor het grillen. Verhit de grillpan en grill de koteletjes. Gaar de koteletjes verder in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de gewenste gaarheid. Als de grill gloeiend heet is, is olie tegen het kleven overbodig.

Voedingsinformatie

Lamskoteletjes bevatten meer vet dan een lamsfilet. Het zichtbare vet na de bereiding wegsnijden is een eenvoudige manier om het vetgehalte te verminderen. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?

Bewaring

Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Lamskoteletten zijn doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.