Lamsragout
Voor lamsragout wordt het vlees van de bout, de schouder, de nek en de borst gesneden. Bij aankoop zorg je er best voor dat de stukken zo vers mogelijk zijn. Vraag aan je slager welke delen van het lam in de ragout verwerkt zijn. Zo kan je de bereidingstijd goed inschatten.
Bereiding
Ragoutvlees moet een tijdje stoven vooraleer het zacht is. Nekstukken vragen tot ongeveer drie uur, borstvlees tot twee uur en bout en schouderdelen ruim een uur. Je rekent best zelfs een uurtje meer om een vollere smaak te verkrijgen. Lamsragout gaat goed samen met pittige groenten, kruiden en specerijen.
Voedingsinformatie
Het vetgehalte hangt af van de gebruikte stukken vlees. De uiteindelijke voedings- en caloriewaarde van de lamsragout is mede afhankelijk van de ingrediënten die tijdens de bereiding worden toegevoegd. Geef voor een gezonde toets de voorkeur aan bereidingen met weinig vet en veel groenten. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?
Bewaring
Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Lamsragout is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.