Alles dat je moet weten over entrecote vlees
Entrecote ken je wellicht ook als tussenrib. De entrecote vinden we in het achterkwartier van het rund, meer specifiek in de rug. Het vlees van een tussenrib of entrecote heeft een kleine vetrand en is met een weinig vet dooraderd.
Kwaliteit
Een goede entrecote is ongeveer twee cm dik zijn en weegt tussen de 250 g en 300 g.
Bereiding
Entrecote is uitermate geschikt om te roosteren of te bakken. Het vlees heeft een dun vetrandje en is met vet dooraderd. Dat vet smelt tijdens het bakken of grillen en zorgt voor een sappige en fijne smaak.
Voedingsinformatie
Het zichtbare vet na de bereiding wegsnijden is een eenvoudige manier om het vetgehalte te verminderen. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?
Bewaring
Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Entrecote is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.