Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergine, venkel, courgette en tomaat en snijd in grove stukken. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
Pers de knoflook over de groenten en verdeel er de tijm en rozemarijn over. Besprenkel met olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Schep af en toe om.
Vet na ongeveer de helft van de baktijd een grote ovenschaal of een bakplaat in met olijfolie. Leg er de vis in. Kruid met peper en zout. Kneus de venkelzaadjes tussen twee lepels en strooi over de vis. Snijd de citroen in plakken en leg op elke vis 2 plakjes. Schenk er de witte wijn over en bak de vis ongeveer 15 minuten mee in de oven voeg indien nodig nog wat extra wijn toe.
Serveer de tongschar met de Provençaalse groenten. Lekker met brood of pasta.
Recept Ilse D'hooge
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.