Spitskool

Spitskool is familie van de witte kool. Beide worden 'sluitkolen' genoemd. De spitskool heeft een spitse vorm en witte tot lichtgroene bladeren. Hoewel witte kool een wintergroente is, is spitskool een zomergroente.

Kwaliteit

Zorg ervoor dat de kool er frisgroen uitziet bij aankoop. Als je spitskool wilt koken of stoven heb je 250 gram per persoon nodig. Voor salades heb je aan 75-100 gram voldoende.

Bereiding

Spitskool kan rauw gegeten worden bij slaatjes of voorgerechten. Je kan de kool ook stoven of koken. Kies de mooiste bladeren uit en was ze. Snijd de kool daarna in reepjes. Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool.

Voedingsinformatie

Spitskool is rijk aan voedingsvezels en vitamine C en een goede bron van kalium en foliumzuur.

Bewaring

Spitskool kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Je kan de kool ook blancheren om ze daarna in te vriezen.