Is confituur gezonder dan choco?
Confituur, choco, speculaaspasta of hagelslag. We eten het allemaal wel eens graag. Maar is het ene zoet broodbeleg gezonder dan het ander?
Choco of confituur?
Zoet broodbeleg zoals confituur, choco, honing, stroop, hagelslag, speculaaspasta of ahornsiroop is heel lekker op de boterham maar levert geen belangrijke voedingsstoffen aan. Ze brengen vooral veel suiker en/of vet aan. Je hebt het dus eigenlijk niet nodig en eet het best met mate.
Confituur, honing en stroop bevatten voornamelijk veel suiker terwijl choco en speculaaspasta veel suiker én vet bevatten. Hierdoor bevat choco bijna twee keer zoveel calorieën als confituur. Wil je de gezondste keuze maken? Kies dan confituur, honing of stroop. Deze bevatten vooral suiker en geen of weinig vet.
Eet zoet broodbeleg met mate
Wil je toch eens zoet bij het ontbijt? Beleg dan de helft van het brood met zoet beleg en de andere helft met hartig beleg. Gebruik 1 koffielepel per 2 sneetjes brood.
Gezond zoet voor een gezond ontbijt
Met vers fruit geef je ook die extra zoete toets aan je ontbijt. Beleg je volkoren boterham met zoete peer, schijfjes aardbei of banaan of zelfgemaakte appelmoes. Voeg dan nog een melkproduct toe en in een mum van tijd zet je zo een gezond ontbijt op tafel.
Vind jij het moeilijk om ’s ochtends te ontbijten? Ontdek welk ontbijttype jij bent en ontdek jouw persoonlijke ontbijttip. Ken jij nog tips? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.