Bloedworst met krokant spek, tomatenchutney
Bloedworst met krokant gebakken spek en een kruidige tomatenchutney, een perfecte combinatie van smaken. De zelfgemaakte chutney brengt een aangename zoetigheid die past bij het vlees. Dit gerecht is ideaal als aperitiefhapje, voeg wat groentechips toe voor een extra bite!
Bereiding
Maak eerst de tomatenchutney. Snijd de tomaten in stukken, verwijder de pitjes uit de peper en snijd fijn, snijd de rode ui fijn.
Doe alle ingrediënten voor de chutney in een pan en laat 20 minuten inkoken.
Halveer de speksneetjes. Gril het spek krokant en bestrijk vervolgens met honing. Verwijder het vel van de bloedworst en snijd in plakjes van ± 1,5 cm dik. Bak deze in boter 7 minuten krokant aan beide kanten.
Rijg stukjes bloedworst en spek aan spiesjes. Serveer met de chutney.
Geef er groentenchips bij (kant-en-klaar uit de supermarkt).
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.