Brugge Oud

Brugge Oud is de aartsvader van de familie van Brugge kaas. Brugge Oud heeft zijn naam te danken aan de rijpingstijd. Hij rijpt zo ongeveer tien maanden. Het proces zorgt voor een pittige, uitgesproken smaak alsook voor de typische witte puntjes of kaaskristallen aan de randen. De kaas is van nature lactose-arm en gemaakt van 100 % weidemelk. Je kan hem herkennen aan zijn zwarte korst.

Kwaliteit

Kazen van bij ons zijn gegarandeerd van topkwaliteit. Daar zorgt een systeem van voorzorgsmaatregelen en strenge controles doorheen de hele keten voor. Ook jij kan er bij de aankoop voor zorgen dat de kwaliteit van je stukje kaas optimaal blijft. Koop gekoelde producten zoals zuivel pas helemaal op het einde van je winkelbezoek. Gebruik een koeltas of koelbox als je inkopen doet en berg je boodschappen thuis meteen op. Tot slot is het belangrijk om kaas op de juiste manier te bewaren.

Bereiding

Brugge Oud is lekker op de boterham, bij het aperitief, op een kaasplank of in een salade, maar het is ook een dankbaar ingrediënt om te verwerken in gerechten. Probeer hem eens te bereiden in een saus of met heerlijke pladijs of tongrolletjes. Voor de vleesliefhebbers is een kalkoenrollade een goede keuze. Combineer dan zeker met een biertje van hoge gisting zoals een Brugse zot of een Grand Cru zoals een Westmalle tripel. Ook een glaasje witte of rode wijn is een goede keuze. Maar de ultieme combinatie is met een glaasje Champagne. Als je gaat koken met kaas, is het belangrijk om te weten welke kazen ideaal zijn om te smelten en hoe je bijvoorbeeld kaas makkelijk kan raspen. Daarom bundelden we hier enkele basistips om te koken met kaas.

Voedingsinformatie

Kaas bevindt zich in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek en draagt in de aanbevolen hoeveelheid bij tot een gezonde voeding. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en calcium. Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot de ontwikkeling en het onderhoud van onze spieren en onze botten. Meer weten? Lees hier alles over kaas in een gezonde voeding.

Bewaring

Kaas op een correcte manier bewaren is nodig voor een optimale smaakbeleving en om bederf tegen te gaan. Kaas bewaren in de koelkast is al een goed begin. Hoe en hoelang kan je kaas bewaren? En kan je kaas invriezen? Je leest het allemaal in onze bewaartips.

Producent
Milcobel

Kaastype
Harde kaas

Melktype
Gepasteuriseerde koemelk

Smaak
Pittige smaak