Bereiding
Week voor de flan de gelatineblaadjes in koud water.
Breng 1 liter gezouten water aan de kook, blancheer de waterkersblaadjes kort en verfris in ijswater.
Warm de room en het citroensap op in een pannetje, los de geweekte gelatineblaadjes hierin op en blend het geheel samen met de geblancheerde waterkers. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in een schaaltje en zet het in de koelkast.
Snijd de knolselder en de pastinaken in stukjes en kook ze samen gaar. Giet de groenten af en mix ze tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Mix voor de saus van groene kruiden de koriander, munt en spinazie fijn. Voeg het citroensap en de zonnebloemolie toe en kruid met peper en zout.
Bak de walnoten in een pan en rooster de hazelnoten 10 minuten in een oven op 190°C. Hak ze nadien fijn. Snijd de steenbolk in gelijke stukken en bak ze in zonnebloemolie. Voeg de noten toe en bak even mee.
Snijd het grondwitloof in balkjes en leg ze apart.
Snijd de kleine pastinaken in ronde schijfjes en stoom ze gedurende 4 minuten.
Gebruik een steekring van 5 cm en duw een rondje uit de waterkersflan. Schik dit op het bord samen met de vis en de noten. Leg het rauwe grondwitloof en enkele schijfjes pastinaak er mooi tegen en werk af met groenekruidensaus en enkele blaadjes waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.