Bereiding
Dep de rogfilets droog met keukenpapier. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
Verdeel de bloem gelijkmatig over een bord. Haal elke rogfilet door de bloem, zorg ervoor dat beide kanten bedekt zijn.
Verhit de bakboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de rogfilets, ongeveer 4-5 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is om alle filets in één laag te bakken, anders kun je ze in batches bakken.
Haal de rogfilets uit de pan en leg ze op een serveerschaal. Dek ze losjes af met aluminiumfolie om warm te houden.
Verwijder eventueel het aanbaksels uit de pan, voeg de boter toe en laat het smelten in de pan waar je de vis in bakte.
Voeg de kappertjes, fijngehakte peterselie en het citroensap toe aan de pan.
Roer goed door en laat het geheel nog 1-2 minuten sudderen, zodat de smaken kunnen mengen.
Giet de botersaus met kappertjes over de gebakken vis en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.