Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.
Pel de sjalot, snipper fijn en stoof ik een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.
Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.
Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.
Voeg de room toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.
Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.
Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.
Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.