Bereiding
Maak het stoofvlees
Stoof de ui aan. Karameliseer met bruine suiker.
Blus de pan met lambicazijn of wijnazijn.
Kleur het stoofvlees aan in een braadpan. Voeg het vervolgens toe aan de ui samen met de bruine fond, 50 cl geuze, tijm, laurier en een lepel mosterd.
Laat 2 à 3 uur pruttelen en kruid af met peper en zout.
Maak de aardappelen
Schil de aardappelen.
Verwarm de oven op 180°C.
Voeg de aardappelen toe aan een ovenschotel samen met samen met de rest van de geuze, de blanke fond, een klontje boter, tijm en laurier.
Bedek de ovenschotel met boterpapier. Zet in de oven en laat garen tot al het vocht is uitgekookt.
Maak de witloofsalade
Snijd de witloof doormidden en snijd het bittere hart uit de stronken.
Was de witloof en haal de blaadjes van de stronken.
Meng de blaadjes met mayonaise, citroensap, peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.