Broodje pulled chicken met chilimayonaise
Maak je klaar om je tanden in dit broodje vol smaak en textuur te zetten en jezelf te trakteren op een ware smaaksensatie! Dit broodje pulled chicken is net zo lekker als de bekendere versie met varkensvlees maar is veel sneller klaar. Met elke hap geniet je van de combinatie van smeuïge pulled chicken en een pittige chilimayonaise die je smaakpapillen wakker schudt.
Bereiding
Maak de pulled chikcken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kipfilets in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper.
Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.
Haal de kipfilets uit de oven en laat ze iets afkoelen. Trek de kipfilets vervolgens met twee vorken uit elkaar om "pulled chicken" te creëren.
Snipper de ui en knoflook.
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak het geheel nog een minuutje mee.
Voeg de pulled chicken, kippenbouillon en tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar en laat het mengsel op laag vuur sudderen gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Maak ondertussen de gepekelde groenten
Snijd de wortel in julienne en de radijzen in dunne plakjes.
Meng de rijstazijn, suiker en zout in een kom tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de julienne gesneden wortels en dun gesneden radijsjes toe en laat ze minstens 15 minuten marineren.
En verder
Maak de chilimayonaise door de mayonaise, chilisaus en limoensap samen te mengen in een kommetje.
Snijd de zachte broodjes open. Snijd de komkommer in schijfjes.
Afwerking
Bestrijk de onderste helft van elk broodje met een laagje chilimayonaise en leg er enkele schijfjes komkommer op.
Schep een goede portie van de pulled chicken op de broodjes. Verdeel vervolgens de gepekelde wortel en radijs over de kip.
Sluit de broodjes af met de bovenste helft en druk ze voorzichtig aan.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.