Bereiding
Neem een grote kookpot en dompel de kip onder in koud water. Breng aan de kook en haal de kip er na een minuutje koken terug uit. Spoel de kip onder koud stromend water om de onzuiverheden weg te spoelen. Het kookvocht in de kookpot hebben we niet nodig.
Wij gaan voor een krachtige bouillon vol smaak, daarom gaan we opnieuw van start met koud water. Nadeel hierbij is wel dat het gekookte vlees nog weinig smaak heeft omdat alle smaak in de bouillon zit.
Zet de kip terug onder in zo’n 3 liter vers koud water. Breng opnieuw rustig aan de kook.
Snijd de groenten voor de bouillon in grove stukken. Bij te klein gesneden groenten zal de bouillon troebel worden.
Voeg alle grof gesneden groenten, kruiden en specerijen toe. Kruid met peper en zout.
Laat de bouillon rustig sudderen, net onder het kookpunt.
Voor een braadkip moet je minstens een 60 minuten rekenen. Een soepkip eerder 2 uur.
Schuim de soep tussendoor minstens 2 keer af met een schuimspaan.
Haal de kip uit de bouillon en laat eventueel wat afkoelen. Zeef de bouillon door een neteldoek en plaats terug op het vuur.
Laat nog wat verder inkoken voor nog meer smaak.
Pluk intussen het vlees van de kip, deze kan je eventueel toevoegen aan de soep of gebruiken voor het maken van kipsalade.
Snijd alle groenten voor de garnituur in julienne, bekijk onze video 'Hoe julienne snijden' voor extra tips.
Voeg toe aan de soep samen met de pasta.
Voeg, als de pasta gaar is, de kip bij de soep en kruid af met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met een plukjes platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.