Bereiding
Maak de chutney
Schil de peren en snijd in stukken.
Verhit een pan met boter en bak de peren tot lichtbruin van kleur. Voeg de suiker toe en laat karameliseren.
Hak de sjalot fijn. Snijd de vanillestok doormidden in de lengte.
Voeg de sjalot, azijn, citroensap en vanillestok bij de peren en laat sudderen.
Als de chutney een dikke textuur heeft, neem van het vuur en voeg de citroenzeste toe.
Kruid naar smaak met extra citroensap of azijn indien te zoet.
Maak de kaasplank
Hoeveel kaas je nodig hebt en hoe je ze het best versnijdt, lees je in onze tips.
Plaats de kazen op een mooie plank en voeg enkele bijgerechten toe zoals: stukjes verse peer, noten, crackers en/of broodstengels en de chutney.
Dranksuggesties
Kriek, Frambozen- of bosbessenbier, donkere of blonde Chimay, Rochefort, Gentse Strop
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.