Hoe konijn stoven?
Konijn met pruimen. Het is én blijft een overheerlijk konijnstoofpotje. Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden als je konijn wil stoven. Met deze stooftips en recepten tover je een echte smaaksensatie op tafel.
Het lekkerste konijnstoofpotje in 5 stappen
Bij stoven gaar je stukken konijn in een pan of in een oven in een vloeistof met groenten en kruiden. De temperatuur van het gerecht of de bereiding komt best niet boven de 80° C. Typisch aan stoven is dat je bereiding volledig onderstaat met vocht.
- Versnijd het konijn eerst in zo groot mogelijke stukken. Je kunt de stukken ook vooraf marineren.
- Kruid het vlees en bak het snel aan in boter of olijfolie op een hoog vuur.
- Bevochtig het vlees met marinade, bier, wijn of fond zodat het vlees onderstaat. Voeg halfgare of rauwe groenten toe. Eventueel nog wat kruiden of een kruidentuiltje (met tijm, laurier en peterseliestengels).
- Laat een uurtje verder garen onder deksel op het vuur. Wil je het konijn verder laten garen in de oven? Zet de pan in een oven van 90-95° C. Verhoog na 2 uur de temperatuur tot 120° C. Wacht nog een uurtje en controleer de gaarheid om het half uur. Zodra je de vezels met een vork van elkaar kunt trekken, haal je de pot van het vuur of uit de oven.
- Laat je stoofpotje even rusten voor je het opdient.
Konijn met bier: welke combinaties zijn aanbevolen?
Wil je bier gebruiken in je konijnstoofpotje, kies dan best voor een bier dat niet bitter is. Witbier, kriekbier, amberkleurig of bruin bier of een abdijbier passen perfect bij konijn.
Probeerde je een van onze recepten uit? Of heb je zelf nog een suggestie voor een lekker stoofpotje van konijn? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.