Bereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken in een kookpot.
Voeg de frambozen toe.
Breng de vruchten aan de kook en roer regelmatig om. Hou het deksel op de pot.
Na enkele minuten koken zijn de vruchten kapot.
Voeg 700 g minuutsuiker toe en roer voortdurend. Zet vuur beetje lager om opspatten en opkomend schuim te voorkomen.
Na 4 minuten doorkoken check je met garde of de confituur klaar is door te zien of het sap aan de garde blijft kleven.
Draai het vuur uit. Schep de bovenste schuimlaag van de confituur af en giet onmiddellijk in propere potjes.
Draai het deksel op de potjes en keer onmiddellijk om. Laat omgekeerd afkoelen.
Tip: hou je meer van gladde confituur, dan kan je het gekookte fruit eerst even mixen voor je de suiker toevoegt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.