Carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje
Deze carpaccio van coquilles met kruidenolie en een fris kruidenslaatje is een simpel maar luxe gerecht. De coquilles zijn heerlijk mals, en met de frisse kruidenolie en het kruidenslaatje krijg je een echte smaaksensatie. Perfect als voorgerecht als je iets speciaals op tafel wilt zetten, zonder gedoe!
Bereiding
Sint-jakobsnoot
Snijd drie sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Leg een plakje in het midden van een koud bord en de overige in cirkels errond, elkaar lichtjes overlappend. Kruid met peper en zout. Herhaal dit voor de andere borden en bewaar koel.
Kruidenolie
Blancheer de blaadjes van de basilicum, dragon en peterselie kort in kokend water. Haal uit en mix fijn samen met drie eetlepels olijfolie en de sesamolie. Vul aan met de rest van de olie. Zeef de kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.
Kruidenslaatje
Afwerking
Sprenkel de kruidenolie over de carpaccio. Schik de kruidensla erop en werk af met fleur de sel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.