Bereiding
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in twee. Besprenkel met citroensap.
Neem een bakvorm en vet in met wat boter. Leg er de stukken appel in.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een pan (liefst met een dikke bodem) op het vuur en doe hier de suiker en het water in. Roer niet tot je hele kleine witte belletjes ziet, roer dan met een garde tot je een mooie lichtbruine karamel krijgt.
Voeg de 3 el boter toe en blijf mengen met een garde tot je het schuimt verdwijnt en je een mooie karamelstructuur krijgt.
Giet de karamel over de appels in de bakvorm.
Plaats ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de appel uit de oven en leg er het bladerdeeg op. Duw het teveel aan bladerdeeg aan de randen voorzichtig naar binnen. Let op voor de hete karamel!
Plaats de taart opnieuw in de oven, ongeveer 25 minuten of tot het bladerdeeg mooi gaar is.
Laat even afkoelen.
Zet een bord op de bakvorm en draai het geheel met beide handen en handschoenen voorzichtig om. Zo zullen de appels weer bovenaan liggen en kun je de tarte tatin meteen serveren.
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.