Bereiding
Hak de bloemkool en broccoli fijn in een hakmolen of blender tot je fijne korreltjes krijgt. De structuur moet wat weg hebben van couscous of rijst.
Rooster de zonnebloempitten, walnoten, pompoenpitten en lijnzaad in een pan zonder vetstof.
Meng de geroosterde zaden door de rijst van bloemkool en broccoli. Voeg de rozijnen en gedroogde veenbessen toe. Breng op smaak met citroensap en maïsolie. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de portobello’s en de lente-uitjes met olie. Bak de lente-uitjes op de grillpan en bak de portobello’s krokant in de oven. Kruid met peper en zout.
Vul de portobello’s met de broccoli-en bloemkoolrijst en werk af met de gegrilde lente-uitjes. Lekker met hummus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.