Bereiding
Meng de zachte boter met de basterdsuiker en meng dit door de bloem met zout tot er een deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een rol en wikkel in plasticfolie. Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens in stukjes.
Meng de appel met de zeste en het sap van de citroen, de geraspte gember, kaneel, de in stukjes gesneden abrikozen en de grof gehakte walnoten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol 3/4 van het deeg uit tot een rechthoek van 0,5cm dikte op wat bakpapier.
Leg het deeg in een rechthoekige bakvorm en druk de kanten aan. Strooi een laagje paneermeel op het deeg en schep het appelmengsel erin. Strooi er de kristalsuiker over.
Rol het restje deeg plat met een deegrol en snijd in repen, leg in ruitvorm op de taart.
Bak de taart in 45 minuten gaar.
Lepel er wat opgewarmde abrikozenconfituur over en serveer met gezoete slagroom of een bolletje ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.