Cloud eggs met gebakken spinazie, tomaat en champignons
Deze cloud eggs met gebakken spinazie, tomaat en champignons zijn een feest voor het oog én de smaakpapillen! De luchtige eieren gecombineerd met verse groenten maken dit een heerlijk en voedzaam ontbijt of brunchgerecht. Een verrassende en speelse manier om van je eieren te genieten
Bereiding
Scheid de eieren en houd de eierdooiers apart. Klop het eiwit tot schuim, breng verder op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak 4 wolkachtige hoopjes met het eiwit en leg ze verspreid op de plaat. Maak een kuiltje in het midden. Bak de eiwithoopjes in de voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en leg in elk kuiltje een eierdooier. Bak nog 2 minuten verder.
Snipper de sjalot fijn. Bak de spinazie met de fijngesnipperde sjalot in een pannetje met weinig boter, kruid met peper en zout.
Bak in een andere pan met boter de champignons met de kerstomaatjes, knijp er de knoflook boven uit en kruid met flink wat peper en zout.
Serveer met de cloud eggs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.