Springrolls met steak
Srirachasaus is een Thaïse pittige, friszure chilisaus. Ze is gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Ze wordt vooral gebruikt als dipsaus bij vis. Maar je kan ze ook gebruiken om andere gerechten wat extra pit te geven, denk maar aan je omelet, soep, burger of pasta’s.
Bereiding
Snijd de radijzen in plakjes. De paprika en komkommer snijd je in repen.
Kook de glasnoedels gaar, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de steak aan beide kante krokant in wat boter of olie, kruid met peper en zout. Snijd in fijne reepjes. Doe alle gesneden groentjes in kommetjes om te beginnen samenstellen.
Week één voor één het rijstpapier in warm water gedurende 30 à 90 seconden. Leg het op een proper werkvlak.
Leg in het midden de noedels, steakplakjes, plakjes radijzen, komkommer- en paprikarepen. Leg er nog enkel blaadjes munt en basilicum op en vouw de springrolls dicht.
Snijd de limoen in partjes
Serveer met de srirachasaus en een partje limoen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.