IJs van bessen en koekjes

Zelf ijs maken: met én zonder ijsmachine

Kooktips

Wat is er heerlijker dan een ijsje op een zomerse dag? Een zelfgemaakt ijsje! Zelf ijs maken, dat is veel te moeilijk, zeg je? En je hebt geen ijsmachine in huis? Daar weten wij raad mee. Ijs maken zonder ijsmachine, het kan perfect! Van klassiek vanille-ijs, yoghurtijs tot sorbet maken: met onze tips en ijsrecepten wordt het een koud kunstje.

Hoe zelf ijs maken zonder ijsmachine?

Zelf ijs maken gaat natuurlijk het snelst met een ijsmachine. Maar ijs maken zonder ijsmachine kan perfect. Volg het recept totdat je de ijsmachine moet bovenhalen. Zet het ijsmengsel dan in een platte bak in de diepvriezer. Roer er gedurende 2 à 3 uur om de 30 minuten door om de vorming van ijskristallen tegen te gaan. Laat het mengsel daarna een nacht in de diepvriezer. Of probeer ons recept met gecondenseerde melk.

De smaak te pakken? Lees zeker ook ons artikel over ijstaarten en semifreddo.

Tip: van alles wat je kunt gebruiken bij onze recepten voor ijs vind je in de winkel even lekkere bioversies. Koop je liever rechtstreeks bij de boer? Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Ben jij al een kei in zelf roomijs maken?

En heb je een ultieme tip voor ons? Of ging je aan de slag met onze recepten? Deel het met ons via onze Facebook-pagina, op X of via een leuke foto of video op Instagram met #lekkervanbijons en #allesbegintmetmelk. Wij zijn benieuwd naar jouw gerechten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest voor de laatste weetjes!