Bereiding
Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
Snijd de makreel in blokjes.
Maak de marinade: meng de maïsolie met het citroensap. Voeg de sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet een half uur in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.
Snijd de appel in plakjes, besprenkel met citroensap.
Dop de tuinbonen.
Stoof de groenten (lente-ui, tuinbonen en zeekraal) apart gaar in weinig vetstof. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.
Snijd de chilipeper in fijne ringen en de rode biet in blokjes.
Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met gestoofde zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui. Voeg enkele schijfjes chilipeper toe.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.