Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak eerst de kruidenboter
Doe de boter, knoflook, zout en kruiden in een blender en mix fijn. Verdeel de boter op wat plasticfolie en rol op, laat terug opstijven in de koelkast.
Kruidenmengeling
Doe de koriander, basilicum en peterselie in de blender. Voeg Parmezaan toe, kruid met peper en zout en maak fijn.
Maak het vel van de kippenborst en billen voorzichtig los. Wrijf de kruidenmengeling tussen het vel en vlees. Leg het vel weer netjes op z’n plaats, steek vast met een prikker of bind vast met keukentouw. Strijk de kip in met olijfolie, plaats in een ovenschotel en zet ze in de voorverwarmde oven.
Prik de aardappelen in met een vork of mes. Wrijf ze in met olie en leg ze op een andere ovenschotel of bakplaat bekleed met bakpapier. Gaar beide ongeveer 1 uur.
Salade
Maak een slaatje met de rucola, kervel, dille en bladpeterselie. Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie en 2 el azijn. Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
Snijd de kip in stukken, serveer met het slaatjes. Schik de aardappelen in de schil samen met de kruidenboter.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.