Bereiding
Meng het gehakt met de lente-ui, de geperste knoflook, het ei, de panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en zet koel weg.
Maak de chimichurrisaus. Doe de kruiden, rode ui, chilipeper en citroensap in een blender. Maak alles fijn. Voeg het chilipoeder, de olijfolie, peper en zout toe. Mix tot een vrij lopende saus.
Bak de gehaktballetjes goudbruin in de zonnebloemolie.
Was de veldsla zorgvuldig en droog hem. Gril het pijnboompitjes in een droge pan met anti-kleeflaag tot ze lichtjes kleuren.
Vermeng het citroensap met de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout en peper.
Meng de veldsla met de vinaigrette en bestrooi met de gegrilde pijnboompitjes.
Serveer de balletjes met de saus en het slaatje van veldsla.
Lekker met een slaatje van veldsla en puree of stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.