Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof.
Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek.
Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde.
Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt. Giet de melk geleidelijk over de roux.
Breng al roerend aan de kook. Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus. Laat de kaas smelten in de saus.
Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe.
Vul de bouchées met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Werk de bouchées af met de overgebleven Passendale-kaas.
Plaats gedurende 5 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.